3 Nisan 2013 Çarşamba

İyi ki doğdun sevgilim

30 Mart 2013 sevgilimin benimle  geçireceği 2. dogum günüsüydü. İlk doğum gününü buraya yazamadıysam da ondan biraz bahsetmek istiyorum.Klasik olarak yine işsiz olduğum bir döneme ve ay sonuna geldiğinden ilk sene de kendisine kendi imkanlarımla bir sürpriz hazırlamıştım.İlk tanıştığımız, ilk yemek yediğimiz, ilk öğle yemeğini yediğimiz, ilk çorba içtiğimiz, yani beraber yaptığımız ilk  şeylerin mekanlarının önüne gidip güzel bir video çektim. Hummalı çalışmalarım sırasında Hasan'a hiç bir şey çaktırmadım. Çekim sırasında aradığında başka şeyler söyledim. Bu da ona söylediğim ilk yalanlar kısmına girdi. Çektiğim görüntüleri arkadaşımın montaj ofisine gidip gece yarısı kurgulattım. Sonrasında benim doğum günümü kutlayacağız sanıp Hasan'ı ve arkadaşlarını pek sevgili Nadi hocamın evine çağırdım Hasan dahil bir kaç kişi daha bana sürpriz olacağını sanıyordu, ama asıl sürpiz ve orada toplanma amacımız Hasan'dı. Güzel hazırlanmış yiyecekler, el yapımı pasta ve alkoller eşliğinde güzel bir doğum günü kutlaması oldu. Tabi en can alıcı nokta ise Sibel'imin temin ettiği projeksşyon sayesinde bir anda Hasan'a çektiğim videonun duvara yansıması oldu. Çok sevindi ben de çok mutlu oldum Emeği geçen herkesi seviyorum.

Gelelim bu seneye. Bu sene de değişik, şaşırtıcı ve tamamı el yapımı, emek verilerek yapılmış bir doğum günü hazırlamaktı. İlk önce söylemem gereken şey herşey tam anlamıyla planladığım gibi oldu. Çok güzel bir doğum gününe daha imza attım . Bu konuda mütevazı olamayacağım efem. :)
Ne yapayım ne yapayım? soruları kafamda cirit atarken eski çalıştığım Cihangir'deki yapım şirketi ofisini mekan olarak belirledim. Mekan sahibi pek sevgili eski patronum, yetenekli insan Akın abiyi durumdan haberdar ettim. Kabul ettiği anda hazırlıklara başladım. İlk önce gecenin ana karakteri pasta nasıl olmalıydı? Aslında tam da sevdüceğime uygun pasta şeklini buldum. Ama çıkan aksilikler sonucu o fikrimi hayata geçiremedim. Ama onu aratmayacak tatda ve görüntüde bonibonlu kitkat pastayı yapmaya karar verdim.
İşte bu görmüş olduğunuz pasta oluyor kendisi. Yapımı çok basit ve tadıda görüntüsüde muhteşem. Ben kakaolu, çilekli sos, içerisine  de çikolata rendesi, muz ve çilek koymayı tercih ettim. Üzeride görmüş olduğunuz gibi bonibonlu ve kenarları kitkatlı. Sonrasında interneti tarayıp atıştırmalık, hafif ve görüntüsü güzel şeyleri seçtim. Pastanın yanına pateteslerden yine görüntüsü ve tadı muhteşem minik havuçlar yaptım, tost ekmeklerinden şekil şekil  kanepelerimi de özenle hazırladım, kanepe demişken yuvarlak tuzlu krakerler alıp çeri domates, zeytin ve krem peynir kullanarak uğur böcekleri yaptım. Yufkadan patatesli, ve peynirli minik rulo böreklerimde özenle hazırlandı.Sonra marketten aldığım minik renkli pasta süsü şekerlerimi mozaik pasta malzemeleriyle hazırladığım çikolatalı toplara bulayarak değerlendirdim. Bazılarına da çilek ve muz takarak süs verdim. Son olarak milföy hamurunu biraz açarak uzun şeritler kesilerek üzerine şeker serptim.Bazı milyöfleride yine aynı şekilde uzun uzun kesip içerlerine salam ve kaşar koyarak fırınladım. Bazılarını da yine sade pişirerek granür çikolataya buladım.

Gerçekten görüntüleri ve tadları muhteşem bir menü çıktı ortaya.Menümü süslemek için internetten bulduğum kalpleri ve bıyık figürlerini ablama etiket üzerine çıkarttırdım ve evde tek tek kesip kürdanlara yerleştirdim. Çok güzel süslü kürdanlarımın hepsini yaklaşık 85 tane kürdanımıda yiyeceklerime takdım.
Alın size minnoş yiyecekler ve kürdanlarım.Sevgilim tabi yine herşeyden bir haber. :)  Aslında ben ona tüyolar verdim ama hiç bir şekilde tahmin edemedi. Minnoş temiz kapli sevgilim benim nereden bilsin sinsi sinsi doğum günü organize ettiğimi : )

30 Mart sevgilimin doğum günü olduğundan o gün herkes Hasan olsun istedim ve beğendiğim bir fotoğrafını ablamın destekleriyle kartonlara çıktı aldırdım kesip ve çubuk takıp Hasan maskeleri yaptım. O gün hepimiz Hasan'dık. Buyrun görün. :)
Bu da sevdüceğim ve Hasan maskeli ben : )

Bütün organizasyon tam istediğim gibi oldu demiştim ya gerçekten de kusursuz işleyen planım sonuna kadar işledi. Hasan'ı arayıp yarın yani 30 Mmart Cumartesi ofise iş konuşmaya gideceğiz diye ayarladım. "Tamam" dedi. Bunun üzerine bi de patronun Akın abi arayınca tam inandı. Sonra sevdüceğimin arkadaşlarına Sevan, Ural ve Umut'a mesaj attım. Sibel'e, Ekim'e, Hande'ye facebook üzerinden ulaştım.Şükrü ile Seda'ya da haber ettim. Ablam, kardeşim, Aysu, Uğur, zaten okeydik.Bütün malzemeyi streçleyip, araca yerleştirdik.Biraz gergin bi yolculuktan sonra ofise ulaştık Hande ile Sibel ofisteydi Ural, Umut, Sevan Ve Ekim'i alıp ofise geldim. İş gecenin mimarı sevdüceğimle buluşmaya geldi. Ofisi organize edip, Taksim meydana çıktım. Yeni gelmişim gibi rol yaparak sevgilimi ofise getirdim. Kapıdan girdiğimiz de karşısında duran 12 tane Hasan maskeli insanı gören sevdüceğim, çok şaşırdı, şok oldu, ne tapki vereceğini şaşırdı ve wc ye kaçtı. : ) Çıktığında hepimizi başta ben olmak üzere tek tek öptü ve teşekkürlerinin ardı arkası gelmedi. Yani anlıcanız çok mutlu oldu.


Bu mutlu geceyi geçirmemizi sağlayan başta doğan sevgili, kahramanım Hasan'a sonra bana destek veren ablama, Aysu'ya Uğur'a, kardeşime ve bize mekanını açan Akın Çavdarlı'ya çok teşekkürlerimi sundum. Ve tabi sevdüceğimi yalnız bırakmayan arkadaşlarına.

İyi ki doğmuş da benim sevgilim olmuşsun, senle hayat gerçekten çok güzel sevgilim Seni sevdim, seviyorum ve seveceğim. 70 yaşında seninle dans etmek istiyorum. Güzel yaşa ve yaşayalım.
Nice yıllara.